Mattilsynet:
Helhetlig dekor i nye lokaler

Mattilsynet er et statlig, landsdekkende forvaltingsorgan som er med på å sikre forbrukerne trygg mat og trygt drikkevann. Mattilsynet skal fremme folke-, plante-, fiske- og dyrehelse, miljøvennlig produksjon og etisk forsvarlig hold av fisk og dyr.

Oppgave:

Dekor av Mattilsynets nye lokaler i Oslo. Materialer, møbler og fargepalett for lokalene var allerede definert, og dekor på glassvegger og malte vegger skulle skape en god helhet med dette. Møterom skulle merkes, og Mattilsynet identifiseres og glassveggenes lette, åpne følelse skulle bevares.

Løsning:

Glassveggene ble dekorert minimalistisk, men tydelig, med to striper i frostet folie i øyehøyde. Navn på møterommene ble figurskjært i folien, slik at skilt utenfor rommene ble overflødig. For de rommene som hadde behov for mer skjerming, ble det satt opp folie som dekker noe mer av glassflatene. Til en malt vegg er det valgt ut et fotografi inspirert fra ett av kjerneområdene til Mattilsynet: Dyr og dyrehold. Fotografiet er produsert på børstet aluminium, og er montert med avstandsstykker, noe som skaper mer dybde og framhever motivet. Interiørets fargepalett er ivaretatt ved valg av motiv. På en annen vegg er det valgt fototapet for gjengivelse av et fotografi. Bildet er fra Oslos bymiljø og er tatt av fotograf Hanni Afsar. Det står godt til fargepalett og interiør. Logoskiltet foran inngangsdøren har utfreste bokstaver i farget akryl. Gråfargen på bokstavene er valgt fra Mattilsynets visuelle profil og står godt mot veggen i nøytral farge. Bokstavene har en dybde på 8 mm og er festet enkeltvis til vegg, noe som gir en fin effekt.

Resultater:

Resultatet ble dekor med et delikat uttrykk, som ivaretar og fremhever den lyse og luftige følelsen i lokalet. Mattilsynets navn og møteromsnavn er godt identifisert, slik at det er enkelt å finne fram både til og i lokalene. Den visuelle profilen er godt ivaretatt, og sammen med interiørdesign for øvrig, fremstår lokalene moderne og imøtekommende.

Casefoto: Tonje Gulbæk Barstad

Vil du vite mer om oppdraget vi gjorde for Mattilsynet? Kontakt vår konsulent Bjørn Runar Lund (brl@wj.no, tlf +47 92250373)

Våre referanser

Eureca Engros: Skyggetavler

Eureca Engros ville strukturere sin arbeidsplass etter Lean 5S-prinsippene. Vi hjalp dem derfor med å lage flere skyggetavler til bruk på lageret og i varemottaket.
Les mer

Røde Kors: Infografikk og animasjoner om blodgivning

Animasjon kan være et effektivt virkemiddel for å forklare komplekse prosesser. Når slike prosesser skal vises i sosiale medier er forenkling av budskap og bruk av bevegelse nærmest en nødvendighet.
Les mer

BOOST: Messestand

BOOST er en årlig messe i regi av Wittusen & Jensen, hvor målet er å samle både kunder og samarbeidspartnere for å hente ny inspirasjon.
Les mer

Maze: Lansering av nytt produkt

I forbindelse med utviklingen av kaffemerket Maze har vi stått for alt fra navneidé og logodesign til pakningsdesign og markedsføring.
Les mer

Bien Sparebank: Dekorering av «bank på døra» bilen

Vi har hjulpet Bien Sparebanken med utforming og foliering av bilen «Bank på døra», en el-bil som rådgiverne bruker til å reise ut for å møte kunder.
Les mer

TOOLS: Messestand
Vei og Anlegg 2018

TOOLS ønsket nytt design på sin messestand under Vei og Anlegg 2018, som ble avholdt på X Meeting Point på Hellerudsletta.
Les mer

Norges Handikapforbund: Landsmøtet 2017

Vi fikk i oppgave av Norges Handikapforbund (NHF) å lage et kommunikasjonskonsept for landsmøtet 2017.
Les mer

Norges Handikapforbund: Utsmykking av lokaler

I samarbeid med Universell Utforming AS fikk vi i oppdrag å utsmykke Handikapforbundets lokaler. Resultatet ble flere bilder i aluminium, heldekkende folie, og tapet på vegg, samt oppsett til plakater og eksponeringsmateriell i vindu.
Les mer

Stena Line: Dekor til barnehjørnet på terminalen

For å skape en lun atmosfære ble det valgt bannerbow for å skape en følelse av rom, i tillegg ble det produsert saccosekker i samme design som resten av konseptet, som gikk igjen på alle flater i lekesonen.
Les mer

Watoto Skandinavia: Med hjertet i Afrika

Watotos barnekor er på verdensturné hvert år. Vi fikk i oppgave å hjelpe Watoto med profilartikler til Skandinavia.
Les mer