Røde Kors: Det var en gang…

Oppgave:

Vår utfordring var å hjelpe Røde Kors med å verve flere fastgivere til deres nødhjelpsprogram.

Løsning:

Vår idé var konseptet «Det var en gang…» som ble sendt ut som en postal DM til potensielle givere. Gjennom å formidle små historier i stilen «Det var en gang en trygg hverdag/en skolegård/en familie» osv. satte vi direkte fokus på hvordan mennesker får sine liv snudd på hodet når katastrofen rammer. Et av hovedpoengene var også å vise at du som nødhjelpsgiver kan hjelpe disse menneskene til et bedre liv – til å få sitt trygge liv tilbake. Tekstene og bildene ble valgt med omhu for å appellere til medfølelsen hos mottakeren. Konseptet kan lett bygges videre på, og fungerer bra i alle flater og kanaler.

Resultater:

«Nødhjelpskampanjen fungerte veldig godt både mot medlemmer og de som bare hadde gitt oss en enkelt gave. 579 faste givere totalt.»

Nina Elisabeth Larsen, Røde Kors

Casefoto: Christian Hatt

Vil du vite mer om oppdraget vi gjorde for Røde Kors? Kontakt vår konsulent Andre Tønnesen (ast@wj.no, tlf. +47 46509811)

Våre referanser

Norges Handikapforbund: Landsmøtet 2017

Vi fikk i oppgave av Norges Handikapforbund (NHF) å lage et kommunikasjonskonsept for landsmøtet 2017.
Les mer

Norges Handikapforbund: Utsmykking av lokaler

I samarbeid med Universell Utforming AS fikk vi i oppdrag å utsmykke Handikapforbundets lokaler. Resultatet ble flere bilder i aluminium, heldekkende folie, og tapet på vegg, samt oppsett til plakater og eksponeringsmateriell i vindu.
Les mer

Stena Line: Dekor til barnehjørne på terminalen

For å skape en lun atmosfære ble det valgt bannerbow for å skape en følelse av rom, i tillegg ble det produsert saccosekker i samme design som resten av konseptet, som gikk igjen på alle flater i lekesonen.
Les mer

Høyskolen Diakonova: Suksess med tydelig identitetsdesign

Høyskolen Diakonova ønsket å bli mer synlig for potensielle studenter og oppnå høyere troverdighet som studiested. I tillegg ville de kommunisere det unike ved høyskolen.
Les mer

Watoto Skandinavia: Med hjertet i Afrika

Watotos barnekor er på verdensturné hvert år. Vi fikk i oppgave å hjelpe Watoto med profilartikler til Skandinavia.
Les mer

Maskinentreprenørenes Forbund: Arctic Entrepreneur

Arctic Entrepreneur er en stor, felles møteplass for maskinentreprenørenes bransje. Vi hadde ansvaret for invitasjon, påmelding og fakturering for alle deltakere, i tillegg til ny visuell profil.
Les mer

Ringnes: Med øl i tankene

Vår oppgave var å skape engasjement og interesse for egenopplæring blant de ansatte, slik at alle fikk et bedre utgangspunkt for å selge riktig produkt til riktig kunde.
Les mer

Moelven: Firmagave i kreativ drakt

Den klassiske Stanley-termosen i kreativ og personlig gaveeske.
Les mer

Relacom: Innbydende kontorlokaler

Da Relacom skulle flytte inn i nye, lyse lokaler ønsket de å gi karakter og gjenkjenning til ulike rom og soner.
Les mer

Mattilsynet: Helhetlig dekor i nye lokaler

Dekor av Mattilsynets nye lokaler i Oslo. Materialer, møbler og fargepalett for lokalene var allerede definert, og dekor på glassvegger og malte vegger skulle skape en god helhet med dette. Møterom skulle merkes, og Mattilsynet identifiseres og glassveggenes lette, åpne følelse skulle bevares.
Les mer