Konvolutter

Budskap, logo, informasjon eller nyheter. Det meste kan trykkes på en konvolutt og gi mottakeren et førsteinntrykk av innhold og avsender.

Vi kan skaffe alle de konvolutter du skulle ha behov for i din forretningskommunikasjon. Vi leverer raskt ulike typer konvolutter med trykk, i både små og store opplag. Har du behov for spesialproduserte konvolutter med et eget format, et spesielt papir eller andre behov, så finner vi en løsning sammen.

Riktig konvoluttvalg kan utgjøre en stor forskjell på portokostnadene. Vi hjelper deg med å velge riktig konvolutt og frankeringsmetode til riktig forsendelse. Vi kan til og med adressere konvoluttene for deg, eller bistå med design og trykk av adresseetiketter.

Viktige ting å tenke over før du bestiller konvolutter:

• Hvilken størrelse skal konvolutten ha?
• Hvilken lukking skal konvolutten ha?
• Skal konvolutten være med eller uten vindu?
• Skal det være trykk på flappen?

Konvoluttstørrelser

Konvolutter finnes i en rekke størrelser, med og uten vindu, og med åpning på enten kortsiden eller langsiden. Konvolutter med åpning på langsiden kalles mappe, mens konvolutter med åpning på kortsiden kalles pose. Her er en oversikt over de mest vanlige konvoluttstørrelsene.

E65

Brukes til A4-ark som brettes i tre. E65 er en populær fakturakonvolutt, da den har størrelse som en giro. Passer best til å sende 1-2 ark. Leveres med og uten vindu.

C5

Brukes til A4-ark som brettes i to. C5 brukes i økende grad også til fakturering, men den egner seg også godt for sending av brev sammen med brosjyrer eller flyers. Leveres med og uten vindu.

C4

Brukes til A4-dokumenter som ikke skal brettes. C4 er også velegnet til brosjyrer, hefter og flersidige dokumenter. Leveres uten vindu.

EC4

Brukes til A4-dokumenter som ikke skal brettes. EC4 er også velegnet til brosjyrer, hefter og flersidige dokumenter. Leveres med vindu, og brukes gjerne til brevark hvor mottakers adresse vises i konvoluttens vindu. EC4 med vindu er spesielt mye brukt av advokater, revisorer og regnskapskontorer.

B4

Denne er ekstra stor, og er 2-3 cm større enn C4-konvolutten. B4 brukes til mangesidige hefter, manualer og tykkere papirbunker. Leveres uten vindu.

Hvite boblekonvolutter

Boblekonvolutter er produsert av utvendig sterkt kraftpapir og innvendig 2-lags boblefolie med små bobler. Boblefolien gir perfekt beskyttelse for støt og slag under forsendelse. Konvoluttene er lette i vekt og kan derfor gi gunstig porto, og leveres med selvklebende limstripe for rask lukking. Boblekonvolutter kan også leveres med trykk ved større opplag.

Brune pappkonvolutter

Kraftige konvolutter i bølgepapp er perfekte for bøker, kataloger og tidsskrifter. Konvoluttene har enkel lukking med limstripe og kan åpnes raskt med perforering. Kan benyttes til innhold som bygger opptil 50 mm i høyden. De stive kantene og hjørnene gir god beskyttelse av innholdet.

Lukking

Du velger selv om konvoluttene skal lukkes med vanlig limlukking eller selvklebende lukking med dekkark. Selvklebende striplukking er den beste løsningen med tanke på konvoluttenes levetid, fordi limet holder lengre. Hvis du vet du at mange av konvoluttene kommer til å ligge på lager i lengre tid, bør du velge selvklebende striplukking. Har du derimot et stort forbruk av konvolutter, bør du velge limlukking i stedet.

Vinduskonvolutter

Konvolutter med vindu er ypperlige til personlige papirer, ordrebekreftelser eller fakturaer. Fordelene med en vinduskonvolutt er at avsender lett kan se at dokumentene i konvolutten er riktig adressert, og mottaker kan enkelt kan se at papirene er utstedt til seg.

Design av konvolutter

Ønsker du trykk på flappen er det viktig å huske på at når konvolutten lukkes ligger flappen på hodet. Derfor må teksten som trykkes på flappen vendes 180 grader.

Enkelte konvolutter har et svanemerke på baksiden. Ta hensyn til det i ditt eget design dersom du ønsker trykk på baksiden.

Vær også obs på at en konvolutt kan variere litt i størrelse, noe som kan gi utslag om du bruker veldig tynne, rette streker i ditt design.

Posten har regler for hvordan en konvolutt skal utformes både i forhold til riktig merking av porto og for å kunne leses maskinelt. Reglene finner du på Bring sine nettsider.

Kontakt oss gjerne for bestilling eller mer informasjon.

Våre referanser

EiendomsMegler 1 bestiller i Brand Publisher

EiendomsMegler 1 Oslo og Akershus benytter Brand Publisher som sin bestillingsportal for salgs- og markedsmateriell.
Les mer