Bruk kontorinnredning
for å motivere dine ansatte

De fleste kontorer er utstyrt med standard inventar som er lite inspirerende og valgt ut i fra funksjonalitet. Men det kan være lurt å tenke mer kreativt når du innreder kontorlandskapet ditt.

Når du skal dekorerer kontorlokalene dine er det lurt å tenke utenfor boksen. Gjennomtenkt og velutført kontorinnredning kan nemlig ha en positiv effekt på dine ansatte. Det kan for eksempel bidra til å skape en felles forståelse blant dine ansatte samt motivere de til å jobbe mot et felles mål.

IKKE VÆR REDD FOR Å BRUKE FARGER I KONTORINNREDNINGEN
Mange kontorlandskaper er innredet i svart, hvitt, grått og kaldt fluorescerende lys. Denne typen utsmykning er lite inspirerende eller motiverende. Bruk av forskjellige farger derimot kan skape stemning og bidra til god jobbmoral og økt innsats:

Orange øker kreativitet og symboliserer utholdenhet.

Blått er avslappende og tillitsvekkende, og fungere godt i detaljorienterte bransjer.

Hvitt blir ofte assosiert med renhet, men kan med den rette belysningen også bidra til kreativitet.

Rødt passer bra i rom for fysisk aktivitet da det kan bidra til økt hjertefrekvens.

Gult kan skape positiv stemning.

Grønt forsterker kreativ tenkning.

SKLIER OG KRUSEDULLER SOM KONTORINNREDNING
I tillegg til å anvende farger, kan alternative elementer i kontorlandskapet også endre stemningen på kontoret. En rekke suksessfulle virksomheter har valgt å bruke ekstra ressurser på å innrette kontorlandskapene ut i fra virksomhetens «Tone of voice»:

På YouTube sitt kontor i San Bruno, California, har de en stor, rød tre-baners sklie som skal bidra til virksomhetens «energiske stemning».

Hos Facebook har de brukt deres online tjeneste som inspirasjon, ved å lage en «Facebook-vegg» hvor du kan skrive en beskjed eller tegne kruseduller.

Både Youtube og Facebook bruker altså aktivt virksomhetens verdier og «Tone of voice» i innredningen av kontorlandskapet.

I tillegg til innvirkningen farger, utsmykning og kreative elementer har på de ansatte, kan gjennomtenkte kontorlokaler også bidra til å skape et sammenhengende og profesjonelt uttrykk mot kunder, samarbeidspartnere og andre interessenter.

Hos Wittusen & Jensen vet vi hvor viktig omgivelsene kan være for både produktivitet, inspirasjon, innovasjon og generell trivsel. Les mer og se eksempler på vårt arbeid med dekor og utsmykning av kontorlandskaper her.