Viktig informasjon om firmajulegaver 2021

På grunn av koronapandemien kan vi oppleve varemangel og høyere priser frem mot jul. I år er det derfor viktigere enn noensinne å være tidlig ute med bestillingen av firmajulegaver.

I august stengte en av Kinas største containerhavner ned, etter at det ble påvist koronasmitte blant havnearbeidere. Det ble også registrert smitte ved flyterminalen i Shanghai. Kapasitetene på flyplassene er nå vesentlig lavere enn hva den er til vanlig, og fraktselskaper forsøker å finne alternative fraktruter.

De siste smittebølgene i Asia har gitt ringvirkninger over hele verden. Fabrikker stanser produksjoner på grunn av leveranseproblemer fra underleverandører. Konsekvensene av dette er at det vil bli et betydelig etterslep og forsinkelser av varer. Denne varemangelen gjelder for alle bransjer.

Storbanken HSBC skriver i en rapport at den globale forsyningskjeden er blitt så skjør at en liten enkelthendelse lett kan føre til at følgene blir mangedoblet. I tillegg er verdens handelsvolum tilbake på et høyere nivå enn før pandemien startet.

Utfordringene den kinesiske økonomien nå står overfor vil forplante seg og føre til høyere priser i Vesten. Forsinkelser i produksjonslinjene fra Asia fører til økte fraktpriser mellom Asia og Europa og USA. For eksempel er prisen for å transportere en container fra Asia til Europa høsten 2021 ti ganger høyere enn hva den var i mai 2020. Det vil trolig bety høyere priser for forbrukerne før jul.

Som leverandør av profileringsartikler og firmagaver har Wittusen & Jensen begrenset med varer på lager. Vi er helt avhengige av god vareflyt. For deg som kunde betyr det at det er viktig å være tidlig ute med bestillingen av årets firmajulegaver.

Varemangel, i kombinasjon med at norske arbeidsgivere spesielt i år ønsker å gi sine ansatte en ekstra oppmerksomhet, skaper press på vareutvalget vårt. Dermed er det en reell mulighet for at flere av gaveforslagene du finner i vår julegavekatalog blir raskt utsolgt.